Speaker, chairman, consultant… I am IAM

Ik, mezelf en mijn digitale ik

De wereld is snel aan het veranderen. We leven momenteel in een wereld waarin de fysieke identiteit steeds meer verweven raakt met onze digitale identiteit. Iedereen heeft er een aantal, maar hoe zit het met de digitale identiteit binnen het onderwijs? Lees deze en andere publicaties van Robert Garskamp.

Consultancy & Projectmanagement

Als adviseur speel ik op verschillende vlakken een rol voor organisaties. Enerzijds help ik klanten bij de ontwikkeling van hun visie en missie ten aanzien van digitalisering in relatie tot hun diensten of producten. Ook ondersteun ik hen daarin als sparringpartner ten aanzien van tooling en strategie. Anderzijds sta ik regelmatig als programma- of projectmanager met mijn voeten in de klei als het gaat om de uitvoering van beleidskeuzes die mijn klanten hebben gemaakt. Zo help ik bijvoorbeeld om processen en procedures en technologie op zo’n manier in te richten en te borgen dat de organisatie het zelf kan oppakken. Vanuit een doelgerichte, klantgerichte aanpak werk ik graag pragmatisch en flexibel naar de gewenste resultaten toe – ik ga door waar anderen zouden stoppen en haal altijd de gestelde deadlines.

Ook fungeer ik vaak als klankbord, wat me weer de mogelijkheid biedt om mijn kennis en expertise met anderen te delen. Ik ben kritisch, maar op een opbouwende manier. En soms speel ik advocaat van de duivel. Vraagstukken omtrent digitale identiteit op zich staan bij een Raad van Bestuur niet altijd even hoog op de agenda, maar het voorkomen van security breaches en datalekken vormt wel een prikkel voor een Raad van Bestuur om actie te ondernemen.

Ik ben een teamplayer met een drive naar innovatie en vernieuwing. Innovatie is voor mij meer een kans dan een uitdaging. Ik zie mezelf als ambitieus, onafhankelijk en scherp, ik heb ruggengraat genoeg om niet alles klakkeloos te accepteren maar ben altijd loyaal en respectvol naar mijn opdrachtgever. Integriteit is voor mij zeer belangrijk. Hoewel ik beschik over een gedegen vakkennis, zie ik het als een must daaraan te blijven werken, net als aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Klanten en medewerkers vertellen me dat ik enthousiast en vasthoudend ben. Ik ben gericht op kwaliteit, een gevoelsmens, empathisch, soms eigenwijs, maar altijd professioneel. Ik heb plezier in ondernemerschap en leiderschap, en ik interesseer me in hoge mate voor de mens achter de ander. Ik neem graag en goed de verantwoordelijkheid op me. Daarbij probeer ik ook partijen met elkaar te verbinden.

Ik ben in staat om op verschillende niveaus te praten, met technische mensen, maar ook op een meer abstract niveau. Ik heb soms te maken met organisaties waar techniek op zich geen rol speelt, maar de doorvertaling ervan wel. Dan kan het belangrijk zijn om het management te overtuigen waarom sommige zaken beter anders kunnen worden uitgevoerd.

Robert Garskamp, dagvoorzitter en sprekerMijn kennis en ervaring en mijn netwerk bieden daarin toegevoegde waarde. Ik kan mensen met elkaar in contact brengen. Ik zal nooit zeggen dat ik zelf de wijsheid in pacht heb; het kan ook gaan om een bundeling van krachten.

Veel van deze eigenschappen kan ik ook goed gebruiken bij het IDnext-platform dat ik zelf heb opgericht. IDnext is een not-for-profit organisatie met een brede achterban dat zich richt op innovatieve vraagstukken rondom digitale identiteit in de publieke en private sector. En ook meedenkt in onderwerpen rondom (maar zich niet limiteert tot) eIDAS, self-sovereign identity, mobility, privacy en data.

Ik vind continuïteit en stabiliteit heel belangrijk, in mijn werk en in mijn gezin. Ik ben altijd bezig me te verdiepen in de wereld om me heen, ben nieuwsgierig. Hoewel ik veel werk, doe ik mijn best om er voor mijn partner en familie te zijn. Vroeger heb ik altijd veel gevoetbald, op hoog niveau, en mijn kinderen voetballen nu ook. Zaterdag ben ik daardoor veel op het voetbalveld, als coach en ook als vader. Dat biedt meteen de nodige ontspanning. Reizen is ook een passie.

IDentity.Next

IDentity.Next verzorgt identity-managementdiensten. Wat ons hierbij drijft, is de wens om de ondernemingen van vandaag uit te rusten met de mensen, processen en technologie van morgen.

Met onze focus op innovatie, samenwerking en optimalisatie helpen we onze klanten bij het realiseren van hun ambities op gebied van identiteitsmanagement en digitale transformatie.

Onze specialisten werken grensverleggend en klantgericht, het grote geheel overziend. Lateraal denken zorgt dat we daarbij altijd voorop blijven lopen.

Met sterke en hoogwaardige oplossingen op basis van nieuwe bewezen technologie sluit IDentity.Next naadloos aan op uw specifieke behoeften en voorkeuren. Zo helpen we om uw IAM-concepten te doorgronden en de identiteit daarbinnen te blijven beheersen.

In samenwerking met onze strategische partner IDNext Association – het Europese netwerk- en kennisplatform voor digitale identiteit – staat Identity.Next uw onderneming effectief bij in het definiëren en versterken van het digitale landschap.

De heldere, stapsgewijze aanpak van IDentity.Next biedt u veel: aanbevelingen van de toonaangevende denktanks en productaanbieders, industriële maatstaven en best practices, én de implicaties van naderende wettelijke wijzigingen. Zo faciliteert u een bestendige digitale cultuur binnen uw organisatie.

En dat biedt voordelen, zoals het kunnen doorvoeren van de principes van de digitale economie: de versnelling van uw business operations door het inzetten van zoveel mogelijk kanalen, leidend tot een verhoogd marktaandeel en concurrentievoordeel.

Met ruim twee decennia collectieve ervaring van professionals uit het bedrijfsleven, is IDentity.Next u graag van dienst met een breed scala aan identiteits- en authenticatiediensten zoals:

  • Staffing (inclusief het inzetten van audits in uw bedrijfsvestigingen, privacy officers en andere relevante technische specialisten);
  • Risicomanagement (zoals risicobeoordelingen op gebied van infosec en strategieën voor risicobeperking); en
  • Ondersteuning bij governance en compliance.

Neem contact met ons op om de volgende stappen van deze spannende reis met ons te overleggen en…. May the digital force be with you!